Blízký východ uzavřený vzdušný prostor
lucii.cr napsal(a):Pochazi od nas z vesnice, verejne znama neni, znama asi jo (OF :D a insta)... Ja spis nechapu, ze vsichni se snazi z Dubaje dostat a ona se snazi dostat tam...
Aha, takže nějaká tvoje známá, nic mi neuteklo :) No, moc chytře nevypadá, holt každý svého štěstí strůjcem
Tak asi neumím hledat. Mě to ukazuje 6.000
Tady je především problém, že dnes cestují na vlastní pěst i lidé, kteří by za běžných okolností potřebovali opatrovníka i pokud jen opustí svůj okres. A když se pak něco stane, začnou zmatkovat a očekávají nesplnitelné.
Např. někteří lidé v JV Asii, kterým byly zrušeny, popřípadě posunuty lety očekávají evakuační let a stěžují si, že nemají peníze, protože je tam draho. Volají na zastupitelské úřady jak tam, tak i v místě přestupu, zahlcují linky a požadují od státu peníze na pobyt a cestu zpět.
Borec s rodinou si stěžoval z Malediv, že pro něj stát vůbec nic nedělá a ona tam musí strádat...
Vůbec nechápou, že si musí rozhodnout sami za sebe, zda si koupí drahou letenku zpět, nebo tam počkají, až ceny klesnou.
A ty telefonáty na nějaké infolinky, to je také bizár. Stačil by jeden info web, kde by byly FAQ a tam by se tito lidé dočetli, že v těchto případech nemusí nikoho kontaktovat a musí si poradit sami, případně jednat se svou aerolinkou.
Ano, neumíš hledat.
1) Odlet z Kuala Lumpur je 6. 3. Už jsem ti to psal v předešlém komentáři.
2) Vyhledáváš tarif Economy Super Saver. Pelikán ale má Economy Comfort. Opět - v předešlém komentáři jsem ti to poslal. Čteš?
Vyhledáváš špatný den, špatný tarif bez odbaveného zavazadla a ještě jsi naprosto suverénní...
No prostě dnes umí do letadla nastoupit každý debil a pak to tak vypadá, jinak stěžovat s z Malediv, že nemám peníze je chucpe. Tam neměli kreténi letět :)
Si musím vždy vzpomenout na paní co neodletěla někam do Egypta jak v reportáži křičela na ředitelku v Ostravě ať vypraví nějaké letadlo. Ona jí tak jako v klidu odpověděla, že letiště žádná letadla nevlastní :)
Sue Ellen Ewing napsal(a):Např. někteří lidé v JV Asii, kterým byly zrušeny, popřípadě posunuty lety očekávají evakuační let a stěžují si, že nemají peníze, protože je tam draho. Volají na zastupitelské úřady jak tam, tak i v místě přestupu, zahlcují linky a požadují od státu peníze na pobyt a cestu zpět.
Borec s rodinou si stěžoval z Malediv, že pro něj stát vůbec nic nedělá a ona tam musí strádat...
Vůbec nechápou, že si musí rozhodnout sami za sebe, zda si koupí drahou letenku zpět, nebo tam počkají, až ceny klesnou.
A v čem je jako problém? Tohle je klasická česká mentalita - na všechno si stěžovat a čekat, že stát všechno udělá a zařídí. A není to jen v tomhle případě. Týká se to cen v obchodech, platů, prostě čehokoliv v běžném životě. Neskutečná lenost a hloupost.
Michal Jakubík napsal(a):Ano, neumíš hledat.
1) Odlet z Kuala Lumpur je 6. 3. Už jsem ti to psal v předešlém komentáři.
2) Vyhledáváš tarif Economy Super Saver. Pelikán ale má Economy Comfort. Opět - v předešlém komentáři jsem ti to poslal. Čteš?
Vyhledáváš špatný den, špatný tarif bez odbaveného zavazadla a ještě jsi naprosto suverénní...
a ještě nedává do každýho řádku obrázek, nejásá nad rádobyakcemi, a dovoluje si zpochybňovat největšího samozvaného odborníka na všechno...no jak si tohle někdo může dovolit?
Já psal čistá fakta, ale zjevně tady víc vedou lži a nesmysly o letenkách za třetinové ceny, které neexistují.
Okay, není potřeba nikde nic víc psát.
Co to proboha placáš za nesmysly? Já psal o ceně 6.000 plus kufr. Za mě je prostě cena skoro 50 litrů za repatriační let ze Srí Lanky ojeb a Pelikán u mě klesl na úplné dno.
Jaké plácám? Na úplně jiný den jsi sdílel letenky.
Odlet z KL je s Pelikánem 6. 3. a ty posíláš 7. 3., kdy se už odlítá z Maskatu. Ale chápu, že pro někoho je důležitější porovnávat neporovnatelné, aby daný jedinec mohl nadávat. Typičtí Čecháčči. Anonymi bez fotky, ale s plnou hubou keců.
Ale už z mé strany končím. Pokud plácám, tak plácám. Sorry.
Plácáš sorry. Kde je na Pelikánovi zmínka o Ekonomy Comfort? Jo aha, on v tom vlastně není ani ten kufr.
Sue Ellen Ewing napsal(a):Tady je především problém, že dnes cestují na vlastní pěst i lidé, kteří by za běžných okolností potřebovali opatrovníka i pokud jen opustí svůj okres. A když se pak něco stane, začnou zmatkovat a očekávají nesplnitelné.
Např. někteří lidé v JV Asii, kterým byly zrušeny, popřípadě posunuty lety očekávají evakuační let a stěžují si, že nemají peníze, protože je tam draho. Volají na zastupitelské úřady jak tam, tak i v místě přestupu, zahlcují linky a požadují od státu peníze na pobyt a cestu zpět.
A ty telefonáty na nějaké infolinky, to je také bizár. Stačil by jeden info web, kde by byly FAQ a tam by se tito lidé dočetli, že v těchto případech nemusí nikoho kontaktovat a musí si poradit sami, případně jednat se svou aerolinkou.
:D Zcela vyjímečně s Tebou souhlasím. Další fascinující článek byl na Novinkách, kdy z Ománu odletělo poloprázdné letadlo. Tak tomu už říkám taky slušnej bizár.
média dnes dají možnost se vyjádřit každému pitomci. Ale co se člověk diví když předseda vlády dokáže nahls říkat takové výmysly a lži.
Spousta lidí nechápe, že letecká trasa se nezmění jako když autem dostanu nápad místo do Brna jeto d Ústí....
Mě baví ty rozhovory na letišti, ta minutka slávy stojí lidem za to ze sebe dělat totální blbce..
floodland napsal(a):Tady bych se jich asi zastal. Nemohli déle čekat, měli na to pouze 2 hodiny.
ja jsem ted v Maskatu na letisti a rika se, ze tam byli o hodně dyl nez dve hodiny, ale ze odleteli kvuli tomu, ze kdyby pockali, museli by menit posadku, ale treba je to jenom kec ;)
tak je jasný, že odletěli protože buď nebyl slot nebo by posádce propadl čas. Asi neodletěli jen tak z prdele...
By bylo vtipný počkat na ostatní, zavřít pak letadlo a jít se vyspat na hotel.
Dnes má každý trouba "právo letět", tak se k tomu i bez uzardění trapně vyjadřuje na kameru, no. 😊
floodland napsal(a):Co to proboha placáš za nesmysly? Já psal o ceně 6.000 plus kufr. Za mě je prostě cena skoro 50 litrů za repatriační let ze Srí Lanky ojeb a Pelikán u mě klesl na úplné dno.
Slováci vycítili obchodní příležitost, a jejich cestovka Bubo chce za let z CMB 2310 Euro, kdo výš? :-)
V Česku podle všeho ten samý let promuje CK Sen.
Dostali takovou čočku, že radši vypli komentáře.
Nepochopil jsem, zda jejich zákazníky na ten let šoupnou zdarma nebo si mají zaplatit 2310 €. To prakticky nikdo a cestovka to ponechala bez odpovědi.
floodland napsal(a):Tady bych se jich asi zastal. Nemohli déle čekat, měli na to pouze 2 hodiny.
Ano, to jsem myslela spíš na organizátory přesunu lidí na letiště (cestovka?). Údajně si nechali málo času na přejezd po zemi přes hranice do Ománu. Kontrolovali je na hranicích, nutili je vystoupit z autobusu - ó ó jaká hrůza (to jsem právě četla v tom zmíněném článku) :D
@brum - Co je Bubo? :D
Michal Jakubík napsal(a):Jaké plácám? Na úplně jiný den jsi sdílel letenky.
Odlet z KL je s Pelikánem 6. 3. a ty posíláš 7. 3., kdy se už odlítá z Maskatu. Ale chápu, že pro někoho je důležitější porovnávat neporovnatelné, aby daný jedinec mohl nadávat. Typičtí Čecháčči. Anonymi bez fotky, ale s plnou hubou keců.
Ale už z mé strany končím. Pokud plácám, tak plácám. Sorry.
Pane Jakubíku, vyskakujete jako čertík z krabičky, nikdo na Vás neútočí, jen slušně diskutuje a Vy se chováte jako by Vám někdo šlápl na hračku. Ublížil Vám někdo když jste byl před pár lety malý? Jsem z Moravy, tak jako Vy, taky ty "šmejdy" z Čech kteří se mnou nesouhlasí a náhodou se ozvou, nemusím. :-)
Samozřejmě se mi to píše lépe z domova, než kdybych byl někde s rodinou, kde sem tam něco může spadnout z nebe. Ale myslím, že fakt není úloha státu organizovat repatriační lety z míst, kde nehrozí bezprostřední nebezpečí (Srí Lanka, Maledivy, Thajsko, Egypt - a je jedno, jestli třeba do Egypta dorazili lidi na dovolenou nebo po zemi odněkud, protože se rozhodli, že jim to někde přijde nebezpečné - je to jejich volba, ale v Egyptě fakt bomby nepadají, takže tam si můžou zaplatit hotel a počkat nebo si zaplatit letenku (stejně jako měli volbu počkat třeba v Dubaji nebo se přesunout do trochu bezpečnějšího Ománu). Já bych třeba asi radši čekal v Dubaji (pokud bych byl schopeni si tam zajistit ubytování) než riskovat přejezd s někým úplně cizím přes poušť x-hodin bez jídla, pití, s rodinou. Jasně, zrovna v Dubají pár dronů spadlo, ale fakt je to výrazně vyšší riziko než třeba dřív, když něco spadlo v Izraeli? (a vysílaly se tam hned repatriační lety nebo si to ty lidi řešili sami třeba tím, že letěli o něco později?). Letenky sice byly zrušeny, ale předpokládám, že to nezbavuje leteckou povinnost přepravit ty lidi po původní trase později, až se prostě zase začne lítat - podle mě je správné řešení počkat na místě, at jsem kdekoli (a pokud nechci, musím se postarat sám, ale nečekám, že by pro měl letělo vládní nebo vojenské letadlo - pokud to není vyloženě válečná situace a to pár dronů na Dubaj fakt není. A už vůbec nic nehrozí lidem na Maledivách, v Thajsku a jinde (poletí vládní letadlo i třeba do Jižní Afriky jen proto, že ty lidi měli přestup v Dubaji? Je prostě na těch lidech jestli počkají na vlastní náklady nebo si sami zaplatí cestu jiným způsobem. Samozřejmě u SAE, Bahrajnu, Kataru a Ománu je to trošku na hraně, ale já nejsem proto, aby se stát o lidi takhle extrémně staral, navíc se stejně na všechny nedostane, někdo poletí zadarmo, někdo za pár desítek tisíc a někdo za pár stovek tisíc sám. První povinnost mají cestovky a letecké společnosti a kdyby se jim do toho stát nehrabal, možná by to zvládli i líp (nakonec je vidět, že Emirates to zvládnou rozlítat hned, jak je první možnost - teda doufám, že ty lety Emirates nakonec neplatí stát jako repatriační). Politika a politický marketing, o tom to hlavně je.
Tak Etihad mi zrušil 6 hodin před odletem let. Dá se z nich dostat kompenzace nebo se budou pořád odvolávat na valečný konflikty?